3月30日
今天的「四仔聚會」不是指「A片聚會」,而是一眾前日遊愛好者與第二代的聚會,剛巧這四位新生代都是男生,我們笑稱為「四仔」。
四位小男孩分別是小兒b朗(二十餘天大)、大雄村長兒子溍溍(四個多月大),慧琪與森哥的兩位公子泓泓(九個多月大)和鋒鋒(三歲三個月大)。
在此多謝各哥哥、姐姐,叔叔和姨姨來探訪b朗~

四仔三缺一(最大的鋒鋒不願上鏡)


豬腳薑醋


謝謝大家的禮物~
創作者介紹

朗s'blog

roybb 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(10) 人氣()


留言列表 (10)

發表留言
  • maymay
  • 我想食薑醋蛋~
  • 黎緊個星期六如何?
    你想食實蛋定稔蛋?

    roybb 於 2008/03/30 22:53 回覆

  • 大雄
  • 比你趕過頭寫左添,咁我唔趕了。今晚返到沙田,溍溍係女麻女麻度一樣係食左奶都係度扭計,溍爸已身心疲憊了.....
  • 咁大佬你今晚慢慢寫lor~
    bb扭計仔的確令大人好苦惱,不過為人父母都要硬食架啦......

    roybb 於 2008/03/31 21:48 回覆

  • hkmymelody
  • 看到您們的聚會,也感受到滿室B的熱鬧呢!萊B看來還是有點黃,不過相信會慢慢散的...我家的小B是在天水圍健康院跟進的,我再問我媽,她也說覆診那天(上星期二)是真的沒有幫阿B磅重..不過,明天(Mon)又要去洗肚臍了,我已叫媽媽記住提姑娘跟小B磅一磅...我看小B要走的決定是不會變的了,因他爸爸昨天已在珠海買了一間新房子,因為那個屋苑有一間國際幼稚園..那即是說小B應該不會回香港的了..
    我剛上了那間國際幼稚園的網看...好大陸啊!我想到現在和萊B一樣的小B..在可見的將來,會變成滿口普通話的大陸小朋友..好陌生...我好想哭啊!為什麼同是在香港出生的小BB,命運會這麼大的不同?
  • 係呀其實b朗d黃一直都無點退,不過見佢食得排得應該無大礙既~
    咁今日覆診有無磅?你家小b分分鐘重秤過b朗~
    國內d國際學校我估唔會差得過香港d填鴨式學校呱,香港而家小學都要學普通話啦。

    roybb 於 2008/03/31 22:00 回覆

  • hkmymelody
  • 祝您們的萊B一生幸福、健康,開開心心的成長!衷心的...
  • 總之希望大家都開開心心~世界和平~~

    roybb 於 2008/03/31 22:02 回覆

  • maymay
  • 我吃硬~^o^

    日期時間要問埋其他人先。
  • 咁你地夾好時間通知聲啦~

    roybb 於 2008/03/31 22:02 回覆

  • 小妹
  • 上阿萊屋企就帶定多d錢啦~
    萊嫂話飾櫃內的東西一蚊一件, 十蚊有十二件呀!
  • 我要澄清飾櫃內既大部份物件都係非賣品,就算賣得既都唔會咁平~

    roybb 於 2008/03/31 22:05 回覆

  • 大頭仔
  • 十蚊十二件?等我帶定個紅白藍先!
    有四仔,早通知聲吖!^_^
  • 關於十蚊十二件既事件,我上面已經證清楚啦~
    通知你乜野先?

    roybb 於 2008/04/01 22:23 回覆

  • hkmymelody
  • 今日小B去健康院卒之有磅了,是3.53kg..有少少成績吧..但我大兒子當年出世時都有3.58了..(大兒子出生的磅數很容易記的,因我先生說是NTSC制式...)我家的小B也是仍很黃,剛出生時比現在白淨艄得多了,小B很睡得,一喝完奶就沉沉的睡,餓了就哭一陣,一食完又睡,點攪都不醒的...因聽人說黃疸其一病徵是疲倦..所以其實也有一點點擔心..今天去看B時,發現我弟弟週未回來看B時,在家裡裝了隻眼仔,讓太太在大陸的電腦可以看到小B...我媽很不高興,說弟弟當她是菲傭監視她..她二話不說就用條紗巾整天蓋住個鏡頭...真把我們笑死..!
  • 照計b朗同你家小b晌依個年代計算係細碼,因而家營養咁好,好多bb一出世都7、8磅~
    你家小b平均一餐飲幾多ml/oz?飲奶粉應該退黃會快過飲人奶。
    隻"眼仔"裝晌廳定房?

    roybb 於 2008/04/01 22:53 回覆

  • hkmymelody
  • 這裡除了我之外,全都是您的好朋友...其實想想..也實在很不好意思..無端端闖進萊B的blog留言,還大大篇寫...請見諒..
  • 點會唔好意思呢,個個都係由唔識變至識啦~
    我寫得依個blog都係想有人睇有人留下言0者~~

    roybb 於 2008/04/01 23:15 回覆

  • supageti
  • B 朗做咩成日覺覺豬既?
  • 今日報紙話要訓多d先好~
    可能係d黃影響左易d攰......

    roybb 於 2008/04/01 23:17 回覆

找更多相關文章與討論