11月9日
今天星期日兼天氣轉涼,第二次帶b朗到香港島逛街並買今晚火鍋的材料,目的地亦是太古城;
乘巴士到太古城,首先於美食廣場午餐,吃了味道不錯的越式河粉和台式麵;
餐後帶b朗逛玩具反斗城,出乎意料他對這裡的玩具提不起興趣,不過我們還是買了兩件玩具給他;
之後於apita超市,買了日本熊本A4和牛與鹿兒島黑豚等日式火鍋材料,也買了一個當做的日本太秋柿。




昨日朗媽和印姨姨帶b朗到黃埔,與外婆、舅父母,姨丈媽和表姊哥們飲茶,他們都說b朗極像朗爸。


 

創作者介紹

朗s'blog

roybb 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(4) 人氣()


留言列表 (4)

發表留言
  • maymay姨
  • b朗好似鍾意玩相機多d喎~
    A4和牛、鹿兒島黑豚,呢餐火煱巧正啊~
  • 係呀,佢對部dc興趣大d......
    d和牛都唔錯~

    roybb 於 2008/11/10 09:39 回覆

  • 大頭仔
  • b 朗係咪未瞓醒呀?
  • 可能係晏訓無心機玩~

    roybb 於 2008/11/10 09:40 回覆

  • 大雄
  • 無興趣都買?應該留返d玩具錢暖下袋先嘛!不過既然買左,就返屋企收起佢先,遲下先拎出黎囉!

    bb o既玩具千祈唔好一次過hea哂出黎,一時間比幾件玩,其餘就收起,下一次或一期後又換另幾件,咁就可以保留新鮮感,既慳錢又環保。如果一次過hea哂出黎,佢咪件件hea下,仲要抹餐死,無咩意思架!
  • 而家就係件件玩無兩分鐘就厭,所以朗媽每次出開去都話要買新玩具比b朗,個兩件已經拆出黎玩......

    roybb 於 2008/11/12 08:52 回覆

  • ellen
  • 無咩興趣玩玩具,好定唔好呀?
  • 咁就要睇下佢對邊方面有興趣先知好唔好~

    roybb 於 2008/11/12 22:58 回覆

找更多相關文章與討論